Drop-in och träningsträffar

Drop-in och träningsträffar

Träna på er egen nivå tillsammans med andra

Hundlivet ska vara roligt!

Drop-in och träningsträffar

Välkommen på våra drop-in-träningar och träningsträffar

Här får du och din hund möjligheten att träna på just er nivå med andra människor och hundar runt omkring. Träningen utgår från där du och din hund är så att ni kan vidareutvecklas och mängdträna både på egen tass och med vår hjälp och guidning.

Du får träna på förberedda ytor/banor som vi ställt i ordning eller efter helt eget upplägg om så önskas. Banor och upplägg kan variera utifrån specifika teman. Önskar du något speciellt får du gärna höra av dig innan så försöker vi tillgodose din önskan.

Kanske behöver ni öva på att bara vara lugna när andra hundar tränar med fart och fläkt? Då är detta ett ypperligt tillfälle att umgås och vara i träningsmiljö med andra.

För träning i specifika sporter (Nose Work, hoopers och rallylydnad) ska du kunna grunderna redan innan då vi på drop-in-träningar och träningsträffar inte lär in sporten från grunden då tanken är att ge er möjlighet att mängdträna och utvecklas tillsammans. För dig som vill lära dig grunderna i någon av sporterna rekommenderar vi att först gå kurs hos oss, men vill du spana in vad det är först är det ett ypperligt tillfälle att göra detta på en drop-in-träning 🙂

Du kan antingen betala för varje enskilt tillfälle du kommer på eller köpa ett månadsabonnemang till ett förmånligare pris.

För drop-in-träningar krävs ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp på de tillfällen du vill och swisha på plats.
Du får delta så lång eller kort tid du vill under de tider som är uppsatta och du behöver inte dyka upp direkt när passet startar utan kan komma när som helst under den uppsatta drop-in-tiden.

För våra träningsträffar krävs föranmälan då dessa kan ha begränsat antal platser och vi går igång gemensamt vid den utsatta starttiden.

Om du vill köpa ett månadsabonnemang kontaktar du oss via mail info@hundiahojden.se för detta eller köper på plats i samband med en träning. Observera att månadsabonnemanget gäller per kalendermånad.

Pris: 150 kr per tillfälle
Månadskort med fritt antal träningar:
600 kr per kalendermånad (betalas i förskott)
Observera att du behöver känna till vår träningspolicy och villkor innan du kommer på träning. Läs dem här.

Drop-in-träningar

Lördag 16 september kl. 11:30-12:30 – Nose Work blandade sök (eukalyptus)

Söndag 17 september kl. 15:00-16:00 – Nose Work med tema höga gömmor (eukalyptus)

Onsdag 20 september kl. 18:00-20:00 – Nose Work blandade sök

Lördag 23 september kl. 15:00-17:00

Onsdag 27 september kl. 18:00-20:00

Träningsträffar

Träningspolicy

Hos oss använder vi oss av belöningsbaserad träning och detta innebär att du inte kommer uppleva varken ryck i koppel, hårda ord eller vattensprutor.

Vi jobbar med hunden, inte mot den, och fokuserar på träning som bygger relation och glädje för både dig och din hund.

På våra kurser är alla hundar och hundägare välkomna och vi individanpassar alltid våra kurser för att ge dig och din hund bästa möjligheterna för inlärning. Har din hund det lite jobbigt med andra hundar? Då har vi siktbarriärer som kan hjälpa dig och din hund att kunna fokusera på träningen trots andra hundar närvarande.

Hör gärna av dig innan anmälan eller kursstart om du eller din hund har några speciella behov så att vi kan planera och anpassa kursen utifrån dessa.

Att ta med till kurser och träningar

 • Gott hundgodis i små bitar. När du tror att du har lagt i tillräckligt med godis lägger du till en näve till, det går alltid åt mer än du tror!
 • Belöningsleksak(er).
 • Vatten och vattenskål.
 • En filt eller bädd som hunden tycker om att ligga på (om du har)
 • Sele eller fast halsband och koppel (ej flexikoppel). Vi tillåter inte stryphalsband hos oss, men halvstryp är okej om det är så pass stort att det inte stryper åt.
 • Kläder efter väder. De flesta av våra kurser hålls utomhus.

Väl på plats

Våra kurser och träningar hålls på en privat gård och därför behöver du följa nedanstående riktlinjer när du kommer till oss:

 • Rastning sker endast längs med utmarkerad rastningsslinga.
 • Plocka upp efter din hund och släng bajspåsen i soptunna vid rastningsslingans början. Där finns även bajspåsar att ta om du har glömt egna.
 • Håll hunden kopplad och låt den inte gå fram till andra hundar eller till boningshuset/trädgården.
 • Se till att din hund inte skvätter eller markerar på andra ställen än rastningsslingan. Vet du med dig att din hund gärna markerar önskar vi att du har kisskydd på denne (detta gäller såklart inte valpar som inte hunnit bli rumsrena).
 • Löptikar är varmt välkomna att delta, men behöver ha tikskydd på sig när den vistas inomhus i kurslokalen.

Specifikt för kurs

Försök att vara på plats åtminstone tio minuter före kursstart så att du hinner rasta hunden ordentligt och ni hinner komma in i kursmiljön i lugn och ro.

Varje kursdeltagare får en egen liten plats att vara på när vi har genomgångar och mellan träningsmomenten. När du har rastat din hund är ni välkomna att välja en plats och slå er ner på. Se till att ha något gott för hunden att tugga/slicka på så den inte blir berörd om någon kommer och säg till oss om du vill ha en extra skärmvägg att ställa för.

Om du kommer sent:
Rasta hunden i lugn och ro, sätt tillbaka den i bilen och kom sedan till kursplatsen utan hund och stäm av så att det är fritt fram för dig att ta dit hunden (detta är för att inte störa andra hundar under pågående träning).

Kursanmälan

Anmälan till våra kurser görs via hemsidan (om inte annat anges) och betalas direkt på hemsidan med swish eller med kortlänk från vårt kassasystem Zettle by PayPal (denna information mailas ut manuellt).

Observera att din anmälan är bindande. Vi följer konsumentköplagen och vår kursverksamhet är undantagen ångerrätten med hänvisning till Konsumentköplagen: Undantag från ångerrätten 11 § 2 kap. punkt 12.

Du kan avboka din kursplats kostnadsfritt i upp till 14 dagar från att du anmält dig.

Om du avbokar senast 15-20 dagar före kursstart återbetalar vi halva kursavgiften.

Vid avbokningar närmare inpå kursstarten återbetalas inte kursavgiften.

För kursanmälningar som sker mindre än 14 dagar innan kursstart gäller ej ångerrätten.

Observera att om du ångrar dig och inte har betalat kommer du faktureras enligt ovanstående villkor.

Ansvar och försäkring

Strikt hundägaransvar gäller enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (lag 2007:1150) vilket innebär att du alltid är ansvarig för din hund, även i vår verksamhet.

Se gärna över både din hundförsäkring och hemförsäkring så att de täcker skador om något olyckligt skulle ske.

I hemförsäkringen kan du ha ett ansvarsskydd som hjälper till med ersättning för både sak- och personskador som orsakas av din hund.