1. Om Hundiahöjden

Denna webbplats ägs och tillhandahålls av: Hundiahöjden
Momsregistreringsnr: SE780324143401
Godkänd för F-skatt.
Hundiahöjden är en del av Prosberum. Företaget har sitt säte i Boda Kyrkby, Dalarna. Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@hundiahojden.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

2.1. Beställning onlinekurs

• När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, faktureringsadress samt inloggning till kursen.

• Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till info@hundiahojden.se

2.2. Anmälning till kurser på plats

Anmälan till kursen sker via hemsidan.

Betalning sker via Swish i samband med anmälan eller via en säker betallänk som skickas från vårt kassasystem Zettle by PayPal till din angivna mailadress.

I samband med din anmälan skickas ett automatiskt bekräftelsemail med dina angivna uppgifter till den mailadress du angett.

Har du inte fått svar inom en vecka, kontakta oss gärna igen, ifall din anmälan inte kommit fram. Titta också i skräpposten/spam då mailen ibland hamnar där.

3. Priser

Alla priser i anges i SEK och är inklusive 25% moms.

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

4. Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.

4.1 Avbokning (gäller ej onlinekurser)

Din anmälan är bindande. Vi följer konsumentköplagen och vår verksamhet är undantagen ångerrätten med hänvisning till Konsumentköplagen: Undantag från ångerrätten 11 § 2 kap. punkt 12.

Du kan avboka din plats kostnadsfritt i upp till 14 dagar från att du anmält dig.

Om du avbokar senast 15-20 dagar före start återbetalar vi halva avgiften.

Vid avbokningar närmare inpå starten återbetalas inte avgiften.

För anmälningar som sker mindre än 14 dagar innan start gäller ej ångerrätten.

Observera att om du ångrar dig och inte har betalat kommer du faktureras enligt ovanstående villkor.

4.2 Vid nyttjande av din ångerrätt:

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss info@hundiahojden.se. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.

Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera eventuella produkter till oss.

Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

4.4 Ångerrätten gäller inte vid:

Köp av digitala kurser. Detta är i enlighet med distansköplagen 2 kap. §11.11 Undantag från ångerrätten. Genom godkännande av köpvillkoren (vilket krävs för köp) accepterar du att ångerrätten inte gäller.

För anmälningar som sker mindre än 14 dagar innan kurs/prov/tävling gäller ej ångerrätten.

Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.

Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.

Varor som snabbt kan försämras, exempelvis foder och hundgodis.

För mer information om den lagstiftade ångerrätten, se konsumentverket

5. Reklamation och klagomål

Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.

Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.

Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

5.1 Hur går du tillväga vid reklamation?

Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till info@hundiahojden.se där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.

Om det inte lyckas oss att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn

6. Ansvarsbegränsning

Hundiahöjden friskriver sig allt ansvar och träning sker på ditt eget ansvar.

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

Om kursen ställs in (p.g.a. exempelvis för få deltagare) återbetalas hela avgiften.

Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

7. Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

8. Information om Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post- och telestyrelsens hemsida

9. Personuppgifter

Genom att handla hos Hundiahöjden accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredje part utan rättslig grund.

Hundiahöjden är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

9.1 Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

9.2 Vilka uppgifter lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

9.3 Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.

Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

9.4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

9.4.1 Betalleverantör

Vid genomförande av köp delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.

De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: PayPal.

9.4.2 Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.

9.5 Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

9.6 Rätt till rättelse

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

9.7 Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

9.8 Ansvarig för dataskydd

Hundiahöjden är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

9.9 Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

10. Ändringar av köpvillkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses föraccepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

11. Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se

För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se länk

Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

12. Ansvar och försäkring

Strikt hundägaransvar gäller enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (lag 2007:1150) vilket innebär att du alltid är ansvarig för din hund, även i vår verksamhet.

Se gärna över både din hundförsäkring och hemförsäkring så att de täcker skador om något olyckligt skulle ske.

I hemförsäkringen kan du ha ett ansvarsskydd som hjälper till med ersättning för både sak- och personskador som orsakas av din hund.

Allmänt

Hela familjen är alltid välkommen att vara med på våra kurser.

Hos oss använder vi oss av belöningsbaserad träning och detta innebär att du inte kommer uppleva varken ryck i koppel, hårda ord eller vattensprutor.

Vi jobbar med hunden, inte mot den, och fokuserar på träning som bygger relation och glädje för både dig och din hund.

På våra kurser är alla hundar och hundägare välkomna och vi individanpassar alltid våra kurser för att ge dig och din hund bästa möjligheterna för inlärning. Har din hund det lite jobbigt med andra hundar? Då har vi siktbarriärer som kan hjälpa dig och din hund att kunna fokusera på träningen trots andra hundar närvarande.

Hör gärna av dig innan anmälan eller kursstart om du eller din hund har några speciella behov så att vi kan planera och anpassa kursen utifrån dessa.

Löptikar är välkomna att delta. Meddela oss om din tik löper/börjar löpa så vi kan planera utifrån det. Ta alltid med tikskydd om din hund löper då detta kan behövas beroende på vart och vad vi tränar.

Ansvar och försäkring

Strikt hundägaransvar gäller enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (lag 2007:1150) vilket innebär att du alltid är ansvarig för din hund även när du är på kurs.

Se gärna över både din hundförsäkring och hemförsäkring så att de täcker skador om något olyckligt skulle ske.

I hemförsäkringen kan du ha ett ansvarsskydd som hjälper till med ersättning för både sak- och personskador som orsakas av din hund. Vi kan som instruktörer ej göras betalningsskyldiga för skada på din hund, din person, eller skada som din hund orsakar.

För att delta på kurs ska din hund vara frisk och fri från smittsamma sjukdomar. Din hund ska även vid kursdeltagande ha vaccinationer enligt gällande lagar och regler.

Alla hundar i Sverige ska vara märkta och registrerade i jordbruksverkets centrala hundregister. Du som hundägare ansvarar för att hunden är registrerad i hundregistret.

Låt inte hundarna gå fram till varandra under kurstid om inte alla är överens om det. Det kan störa de övriga på kursen och alla vill inte hälsa på andra. Alla ska ha möjlighet till en trygg kursmiljö.

Att ta med till kurser och träningar

  • Gott hundgodis i små bitar. När du tror att du har lagt i tillräckligt med godis lägger du till en näve till, det går alltid åt mer än du tror!
  • Belöningsleksak(er).
  • Vatten och vattenskål.
  • En filt eller bädd som hunden tycker om att ligga på (om du har)
  • Sele eller fast halsband och koppel (ej flexikoppel). Vi tillåter inte stryphalsband hos oss, men halvstryp är okej om det är så pass stort att det inte stryper åt.
  • Kläder efter väder. De flesta av våra kurser hålls utomhus.

Väl på plats

Våra kurser och träningar hålls på en privat gård och därför behöver du följa nedanstående riktlinjer när du kommer till oss:

  • Rastning sker endast längs med utmarkerad rastningsslinga.
  • Plocka upp efter din hund och släng bajspåsen i soptunna vid rastningsslingans början. Där finns även bajspåsar att ta om du har glömt egna.
  • Håll hunden kopplad och låt den inte gå fram till andra hundar eller till boningshuset/trädgården.
  • Se till att din hund inte skvätter eller markerar på andra ställen än rastningsslingan. Vet du med dig att din hund gärna markerar önskar vi att du har kisskydd på denne (detta gäller såklart inte valpar som inte hunnit bli rumsrena).
  • Löptikar är varmt välkomna att delta, men behöver ha tikskydd på sig när den vistas inomhus i kurslokalen.

Specifikt för kurs

Försök att vara på plats åtminstone tio minuter före kursstart så att du hinner rasta hunden ordentligt och ni hinner komma in i kursmiljön i lugn och ro.

Varje kursdeltagare får en egen liten plats att vara på när vi har genomgångar och mellan träningsmomenten. När du har rastat din hund är ni välkomna att välja en plats och slå er ner på. Se till att ha något gott för hunden att tugga/slicka på så den inte blir berörd om någon kommer och säg till oss om du vill ha en extra skärmvägg att ställa för.

Om du kommer sent:
Rasta hunden i lugn och ro, sätt tillbaka den i bilen och kom sedan till kursplatsen utan hund och stäm av så att det är fritt fram för dig att ta dit hunden (detta är för att inte störa andra hundar under pågående träning).

Kursanmälan

Anmälan till våra kurser görs via hemsidan (om inte annat anges) och betalas direkt på hemsidan med swish eller med kortlänk från vårt kassasystem Zettle by PayPal (denna information mailas ut manuellt).

Observera att din anmälan är bindande. Vi följer konsumentköplagen och vår kursverksamhet är undantagen ångerrätten med hänvisning till Konsumentköplagen: Undantag från ångerrätten 11 § 2 kap. punkt 12.

Du kan avboka din kursplats kostnadsfritt i upp till 14 dagar från att du anmält dig.

Om du avbokar senast 15-20 dagar före kursstart återbetalar vi halva kursavgiften.

Vid avbokningar närmare inpå kursstarten återbetalas inte kursavgiften.

För kursanmälningar som sker mindre än 14 dagar innan kursstart gäller ej ångerrätten.

Observera att om du ångrar dig och inte har betalat kommer du faktureras enligt ovanstående villkor.