Privatträning och privatkurser

Privatträning och privatkurser

Glädje
Relation
Individanpassning
Allt fokus på dig och din hund

Information om tjänsten

När du bokar privatträning eller privatkurs kan du välja av våra befintliga kurser nedan eller tillsammans med oss sy ihop ett eget upplägg.

Kanske vill du få inspiration till olika saker att göra med din hund? Då kan vi blanda olika aktiveringar och sporter för att ge er verktygen till en varierad kurs.

Kanske har du specifika saker du behöver hjälp med? Då kan vi fokusera helt på det.

Ingenting är omöjligt när det kommer till privatträningar och privatkurser. Vi kan hjälpa dig i vardagsträningen med att till exempel gå fint i kopplet, komma på inkallning och ta det lugnt till mer sportspecifika saker som enskilda moment eller helhetsträning i Nose Work, hoopers och rallylydnad, samt hjälpa er med allt inom spårträning och nosaktivering.

Våra privatträningar är förlagd på en timme per tillfälle. Du kan självklart boka flera tillfällen i följd, men vår starka rekommendation är att endast ha en timme åt gången då erfarenheten säger att hundarna inte orkar fokusera mycket längre på en gång. Vi vill ju att träningen ska fungera och vara rolig för både dig och din hund.

Pris: 400kr/tillfälle

Boka tjänsten

För att boka privatträning mailar du dina önskemål till oss. Ange gärna vilka dagar och tider du önskar så återkopplar vi med om dessa tider är lediga för bokning. Har du inte specifika dagar du önskar kan du istället ange om det är främst vardagar eller helger samt dagtid eller kvällar du önskar så ger vi förslag på datum och tider.

Anmälan är bindande från det att du har bekräftat de datum och tider vi anger så du förbinder dig alltså inte till något genom att “bara” maila oss dina önskemål.

Skicka din bokningsförfrågan till info(at)hundiahojden.se och skriv med ditt namn och telefonnummer, din hunds namn, ålder och ras/raser samt vad du vill träna och önskemål på när.

I samband med att du bokar privatträning intygar du att du har läst och godkänner vår policy&villkor.

Hundlivet ska vara roligt!

Allt fokus på dig och din hund

Livet med hund ska vara roligt, för både dig och din pälskling.

Oavsett om vi tränar för vardagslivet, för tävling eller för aktivering är det främsta målet alltid att du och din hund har roligt tillsammans och att ni bygger på er relation.

Privatträning eller privatkurs är perfekt för dig som av olika skäl inte kan gå våra kurser tillsammans med andra.

Det kan vara allt ifrån att datum och tider inte passar till att din hund har det jobbigt med andra hundar eller svårt att fokusera i grupp eller så är det helt enkelt så att du vill träna själv för att få allt fokus på just dig och din hund!

Inkludering

Hos oss är alla hundar välkomna oavsett ras/raser, typ, ålder med mera och vi erbjuder ett varierat utbud.

Allt fokus på er

Skräddarsydd träning efter just era behov eftersom det bara är ni på plats ligger allt fokus på just er och era aktuella önskemål, förutsättningar och behov.

Moderna metoder

Vi jobbar med moderna och schyssta metoder som bygger på relation, glädje, samarbete och lek.

Kompetens

Vi har flertalet gedigna utbildningar inom hund och vi håller oss uppdaterade med fortbildningar.​

Individanpassning

All vår verksamhet individanpassas för att alla ska känna sig välkomna och lära sig så mycket som möjligt.

Omtanke

Vi brinner för att ge hundar och deras ägare ett roligt, rikt och bra liv tillsammans. Vi har alltid ert välmående som första prio.

vårt kursutbud

Valpkurs

Valpkurs för er som har en hund som är mellan tio veckor och sex månader gammal.

Lägg grunden till ett härligt, roligt och harmoniskt liv tillsammans redan från start.

I denna kurs får ni verktygen för att bygga kontakt, relation och ha roligt med er nya familjemedlem.

Vi har två olika valpkurser, en för de allra yngsta och en för de lite äldre. Ni är varmt välkomna att gå båda två för att få ut så mycket som möjligt.

Vardagslivet

Dessa kurser är för hundar i alla åldrar.

Tillsammans lägger vi grunden för ett härligt, roligt och harmoniskt liv med er pälskling.

Här finns både grundkurser och fortsättningskurser för att följa ert liv tillsammans och hela tiden ge möjlighet till vidareutveckling för er och er hund.

Nose Work

Nose Work är en fantastisk aktivering och sport som passar alla hundar.

Här får hunden använda sitt främsta sinne: luktsinnet.

Att få arbeta med sin nos i varierande miljöer och situationer hjälper hundar att få bättre självkänsla och mental stimulans.

Hoopers

Hoopers är en fantastisk aktivering och blivande sport där vi bygger mycket samarbete och relation.

Hunden ska ta sig igenom en bana bestående av olika hinder och målbilden är att du som förare ska dirigera hunden på avstånd.

Tack vare att det inte är några hopp, höga höjder eller snäva svängar kan alla hundar träna Hoopers oavsett ålder, storlek och ras/typ.

Rallylydnad

Rallylydnad är en aktivering och sport som passar alla hundar och alla åldrar.

Bygg upp kontakt och samarbete för att ta er igenom banans alla moment tillsammans!

Proprioception

Bygg upp hundens kroppskontroll, balans och styrka för att få en frisk och stark hund.

Balansträning bygger upp coremuskulaturen och de lednära musklerna som är svåra att komma åt med annan träning vilket minskar risken för skador och stukningar.

Att ha bra kroppskontroll ger en bättre självkänsla och självförtroende vilket i sin tur kan göra hunden mer trygg och modig.

Nosaktivering

Olika kurser med fokus på hundens främsta sinne: luktsinnet.

Här hittar du till exempel kurser i kantarellsök, sakuppletande, personspår, blodspår med mera.

Temakurser

Blandade temakurser som inte faller in under övriga kategorier.

Allmänt

Hela familjen är alltid välkommen att vara med på våra kurser.

Hos oss använder vi oss av belöningsbaserad träning och detta innebär att du inte kommer uppleva varken ryck i koppel, hårda ord eller vattensprutor.

Vi jobbar med hunden, inte mot den, och fokuserar på träning som bygger relation och glädje för både dig och din hund.

På våra kurser är alla hundar och hundägare välkomna och vi individanpassar alltid våra kurser för att ge dig och din hund bästa möjligheterna för inlärning. Har din hund det lite jobbigt med andra hundar? Då har vi siktbarriärer som kan hjälpa dig och din hund att kunna fokusera på träningen trots andra hundar närvarande.

Hör gärna av dig innan anmälan eller kursstart om du eller din hund har några speciella behov så att vi kan planera och anpassa kursen utifrån dessa.

Löptikar är välkomna att delta. Meddela oss om din tik löper/börjar löpa så vi kan planera utifrån det. Ta alltid med tikskydd om din hund löper då detta kan behövas beroende på vart och vad vi tränar.

Ansvar och försäkring

Strikt hundägaransvar gäller enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (lag 2007:1150) vilket innebär att du alltid är ansvarig för din hund även när du är på kurs.

Se gärna över både din hundförsäkring och hemförsäkring så att de täcker skador om något olyckligt skulle ske.

I hemförsäkringen kan du ha ett ansvarsskydd som hjälper till med ersättning för både sak- och personskador som orsakas av din hund. Vi kan som instruktörer ej göras betalningsskyldiga för skada på din hund, din person, eller skada som din hund orsakar.

För att delta på kurs ska din hund vara frisk och fri från smittsamma sjukdomar. Din hund ska även vid kursdeltagande ha vaccinationer enligt gällande lagar och regler.

Alla hundar i Sverige ska vara märkta och registrerade i jordbruksverkets centrala hundregister. Du som hundägare ansvarar för att hunden är registrerad i hundregistret.

Låt inte hundarna gå fram till varandra under kurstid om inte alla är överens om det. Det kan störa de övriga på kursen och alla vill inte hälsa på andra. Alla ska ha möjlighet till en trygg kursmiljö.

Att ta med till kurser och träningar

 • Gott hundgodis i små bitar. När du tror att du har lagt i tillräckligt med godis lägger du till en näve till, det går alltid åt mer än du tror!
 • Belöningsleksak(er).
 • Vatten och vattenskål.
 • En filt eller bädd som hunden tycker om att ligga på (om du har)
 • Sele eller fast halsband och koppel (ej flexikoppel). Vi tillåter inte stryphalsband hos oss, men halvstryp är okej om det är så pass stort att det inte stryper åt.
 • Kläder efter väder. De flesta av våra kurser hålls utomhus.

Väl på plats

Våra kurser och träningar hålls på en privat gård och därför behöver du följa nedanstående riktlinjer när du kommer till oss:

 • Rastning sker endast längs med utmarkerad rastningsslinga.
 • Plocka upp efter din hund och släng bajspåsen i soptunna vid rastningsslingans början. Där finns även bajspåsar att ta om du har glömt egna.
 • Håll hunden kopplad och låt den inte gå fram till andra hundar eller till boningshuset/trädgården.
 • Se till att din hund inte skvätter eller markerar på andra ställen än rastningsslingan. Vet du med dig att din hund gärna markerar önskar vi att du har kisskydd på denne (detta gäller såklart inte valpar som inte hunnit bli rumsrena).
 • Löptikar är varmt välkomna att delta, men behöver ha tikskydd på sig när den vistas inomhus i kurslokalen.

Specifikt för kurs

Försök att vara på plats åtminstone tio minuter före kursstart så att du hinner rasta hunden ordentligt och ni hinner komma in i kursmiljön i lugn och ro.

Varje kursdeltagare får en egen liten plats att vara på när vi har genomgångar och mellan träningsmomenten. När du har rastat din hund är ni välkomna att välja en plats och slå er ner på. Se till att ha något gott för hunden att tugga/slicka på så den inte blir berörd om någon kommer och säg till oss om du vill ha en extra skärmvägg att ställa för.

Om du kommer sent:
Rasta hunden i lugn och ro, sätt tillbaka den i bilen och kom sedan till kursplatsen utan hund och stäm av så att det är fritt fram för dig att ta dit hunden (detta är för att inte störa andra hundar under pågående träning).

Kursanmälan

Anmälan till våra kurser görs via hemsidan (om inte annat anges) och betalas direkt på hemsidan med swish eller med kortlänk från vårt kassasystem Zettle by PayPal (denna information mailas ut manuellt).

Observera att din anmälan är bindande. Vi följer konsumentköplagen och vår kursverksamhet är undantagen ångerrätten med hänvisning till Konsumentköplagen: Undantag från ångerrätten 11 § 2 kap. punkt 12.

Du kan avboka din kursplats kostnadsfritt i upp till 14 dagar från att du anmält dig.

Om du avbokar senast 15-20 dagar före kursstart återbetalar vi halva kursavgiften.

Vid avbokningar närmare inpå kursstarten återbetalas inte kursavgiften.

För kursanmälningar som sker mindre än 14 dagar innan kursstart gäller ej ångerrätten.

Observera att om du ångrar dig och inte har betalat kommer du faktureras enligt ovanstående villkor.